Geplaatst op

Waarom een grote lente-schoonmaak belangrijk is

Zodra de zon begint te schijnen, willen we allemaal een fris huis. Twijfel je over de lenteschoonmaak? Dan raden we je aan om het tóch te doen, want wist je dat het overslaan van de grote lenteschoonmaak gevolgen voor je gezondheid kan hebben? Vooral wanneer je last hebt van astma of worstelt met allergieën, is het een goed idee om de jaarlijkse lenteschoonmaak niet te skippen.

Belang van de lenteschoonmaak

Slecht schoonmaken kan zelfs allerlei nare gevolgen hebben. Het overslaan van de lenteschoonmaak is daarom geen goed idee. Het leidt alleen maar tot verdere opeenhoping van stof en huidschilfers in huis, wat vooral de klachten van mensen met allergieën kan verhogen. Haal die schoonmaakmiddelen en Swifferdoekjes dus maar uit de kast.

Soppen is leuk

Het is dus belangrijk voor jou en voor je gezin dat je je huis goed schoonmaakt een dezer weken. Maak van schoonmaken gewoon iets leuks. Zie het als een pittige work-out: zet swingende muziek op, trek een oude joggingbroek aan en stel jezelf een lekkere lunch in het vooruitzicht. Of een uur op de bank met je nieuwste boek, dat kan natuurlijk ook. Begin met de vervelendste klussen, zodat die in elk geval gedaan zijn als de vermoeidheid (of een aanval van ‘geen zin meer’) toeslaat.

Tips van Andrea

Nu jij in de weer gaat met een emmer en sop dit voorjaar, hebben wij nog wat extra schoonmaaktips voor je. Met deze tips pak je het rondslingerende stof op de meest doeltreffende manier aan en kun je fris het voorjaar starten.

  • Vervang luchtfilters in verwarmings- en koeleenheden en in luchtkanalen.
  • Stof verzamelt zich overal. Houd je huis dus netjes en laat zo min mogelijk dingen rondslingeren.
  • Maak vooral de slaapkamer goed schoon, dit is dé plek waar huisstofmijt veel voorkomt.
  • Vergeet de volgende plekken en items niet mee te nemen: de hoeken van kamers, het tapijt, de gestoffeerde meubels, de gordijnen, knuffels, de hondenmand en de ruimtes tussen kussens van de bank.