Geplaatst op

Waarom een bad nemen goed voor je is

Jezelf wassen! Dat is iets wat je bijna doet zonder erbij na te denken. Ben jij een uitgesproken badderaar of ben je toch meer een doorgewinterde douche-fan. Het grote voordeel van in bad gaan, is natuurlijk dat het jouw ultieme ontspan moment is. Douchen daarentegen is makkelijk en altijd binnen handbereik. Wat doe jij het liefst? In dit blog willen we graag vertellen waarom in bad gaan goed voor je is. Mits je het verstandig doet…

Wat is het beste moment om in bad te gaan?

Ga je in bad om te ontspannen? Dan kun je het beste ’s avonds in bad gaan voordat je gaat slapen (ongeveer rond 21.00 uur). Het warme ontspannende badwater maakt je heerlijk rozig en bereidt je voor op een goede nachtrust. Het perfecte anti-stressmiddel zodat je de volgende dag weer opgeladen uit je bed stapt. Zoek je een heerlijke rozengeur in bad? Bekijk hier deze heerlijke olie van Therme.

Een lauwwarm of koel bad daarentegen zorgt voor een verfrissend effect en brengt je bloedcirculatie op gang. Dit kun je het beste overdag doen, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de middag.

Weldadig warm maar niet te heet

De ideale temperatuur voor een warm en ontspannend bad ligt rond de 36 en 38 graden Celsius. Warmer is niet aan te raden; een te hoge temperatuur kan de hartslag en bloedcirulatie belasten. Bovendien verliest de huid meer vocht bij hogere temperaturen. Bij het nemen van een warm bad adviseren wij een badduur van 15 tot 20 minuten.

5 redenen om vanavond nog in bad te gaan

Om welke redenen moet je iets vaker even momentje voor jezelf nemen en jezelf een heerlijk bad gunnen? Hierbij onze top-5:

  1. In bad gaan helpt om te ontspannen. TIP: gebruik hier onze Hamam badolie van Therme.
  2. In bad gaan helpt om te ontstressen
  3. In bad gaan bevordert een goede slaap
  4. In bad gaan vermindert spierspanningen
  5. In bad gaan versterkt het immuunsysteem

Van in bad gaan word je gelukkig

In bad gaan zorgt er niet alleen voor dat je schoon wordt – het maakt je ook blij! Wat is er fijner om na een hectische werkdag of bij stress  even een momentje te kunnen ontspannen in je eigen badkuip? In bad gaan kan veel betekenen. Van ontspannen tot beleven, de bloedsomloop zacht stimuleren of de stofwisseling op gang brengen. En het belangrijkste: Daarna voel je je als herboren.

Bekijk hier onze heerlijke badproducten.