Geplaatst op

Tips bij een herfstblues

De herfst. Een seizoen vol moois. Denk: de geur van het bos, mooi avondlicht én warme chocolademelk met slagroom uiteraard. Tegelijkertijd óók het seizoen van veel binnen zitten met de verwarming aan. Je lijf kan dan wel wat extra’s gebruiken. Wij geven je een paar tips zodat je optimaal de herfst doorkomt.

Dag zon, hallo vitamine D supplementen

Wie geen zon heeft, heeft altijd nog vitamine D. Deze vitamine helpt ons onze weerstand op peil te houden en zorgt ook voor sterke botten en tanden. Kleine moeite, groot plezier dus. Met het slikken van deze vitamine blijf je die gezonde blossen op je wangen ook in de herfst houden. Lekker toch?

Weerstand-bootcamp

In een leven zonder Corona reisden veel mensen elke dag met de trein, pakten vaak de bus, deelden de kantine op het werk met 823 anderen of hadden vaak meetings met het hele team. En toch worden die mensen zelden of nooit door anderen aangestoken met een of ander virus. Zo ook met Corona. Hoe kan het nou dat die mensen de dans steeds ontspringen? Nou, wij denken het antwoord te hebben. Zij sturen hun weerstand jaarlijks, ook toen nog nooit iemand van Corona had gehoord,  op een 4V-bootcamp.

  • Volop bewegen. Wandelen, fietsen en hardlopen liggen voor de hand. Zo ook een abonnement bij de sportschool. Maar je kunt ook denken aan danslessen nemen.
  • Vaak handen wassen. De meeste virussen worden via de handen verspreid. Regelmatig wassen dus, met zeep. Ook tussen je vingers en onder je nagels.
  • Voldoende slaap. Genoeg slapen is een goede work-out om je weerstand op peil te houden. Hoeveel genoeg is verschilt per persoon, maar meestal is een uur of 8 voldoende.
  • Variatie & gezonde voeding (lekker veel verschillende natuurlijke kleuren op je bord) is al een heel goed begin.

Hydratatietips

Buiten koud en nat. Binnen lekker warm. Daar kan je huid wel wat extra aandacht bij gebruiken. Zo kun je een droge lucht en uitdroging van je huid verminderen door veel planten in huis te zetten en regelmatig te ventileren. Het helpt ook om je warmer te kleden en de verwarming een tikkie lager te zetten. Voor je gezicht kies je een extra voedende dagcrème, en ook je handen worden blij van wat extra handcrème.