Geplaatst op

Glad, gladder, gladst!

Met het mooie weer in aantocht is het niet alleen van belang dat je jezelf beschermt tegen de zon, maar ook dat je overuren draait onder de douche. Want benen ontharen, hoort er nu eenmaal bij. En dan kan je er maar beter goed in zijn.

Wie een voorkeur heeft voor scheren (of niets anders in huis heeft), krijgt soms te maken met ongemakken als irritatie of scheerwondjes. Omdat we jou graag glad en zo heel mogelijk willen houden, geven we je vijf scheertips.

Natte benen

Om wondjes en een geïrriteerde huid te voorkomen, is het belangrijk dat je je benen natmaakt en insmeert voordat je gaat scheren. Wanneer je je benen ‘droog’ scheert, scheer je rechtstreeks een laagje huid van je benen af. In dat geval kun je een dag of twee een branderige gevoel houden aan je benen. En dat wil je niet!

Scheerschuim voor mannen

Het is zonde om je geld door het putje te spoelen als er genoeg alternatieven zijn die veel minder geld kosten. Scheercrèmes voor vrouwen zijn vaak nagenoeg hetzelfde als scheercrèmes voor mannen, alleen de verpakking, geur en kleur verschillen. Dus ga op zoek naar een scheercrème voor mannen waarvan de geur je bevalt. Of duik gewoon de toilettas van man in. Zo bespaar je een hoop geld.

Babyolie voor scheerschuim

Smeer je benen (of oksels) in met babyolie voordat je scheerschuim aanbrengt. Water en olie gaan niet samen, dus de olie verdwijnt vanzelf, maar het eindresultaat liegt er niet om. Zo zijn je benen na het scheren vrij van een branderig gevoel en zijn ze zachter dan ooit. Dit wist je niet hè?

Scrub voor scheren

Wanneer je je benen scrubt voor het scheren, verwijder je alle dode huidcellen die misschien in je scheermes terecht komen en waardoor je geen haartjes meer weg kunt scheren. Bovendien gaan je haartjes rechtop staan door het scrubben. Zo zijn ze makkelijker en sneller weg te scheren. Bekijk hier een van onze heerlijke scrubs van Therme.

De juiste scheerroute

Je beenharen groeien naar beneden, dus je begint met scheren bij je enkels en scheert daarna naar boven. Voor je oksels geldt geen route, want je okselharen groeien alle kanten op (klinkt heftig, is het niet). Voor het allerbeste resultaat kun je bij het scheren van je benen het beste elke plek herhalen. De eerste keer tegen de haargroei in en de tweede keer met de haargroei mee. Alles begint natuurlijk met goede scheermesjes.  Heb je nog meer tips? Laat ze ons dan weten! Op naar een glad, gladder, gladste zomer 😊!