Geplaatst op

Waarom een bad nemen goed voor je is

Jezelf wassen! Dat is iets wat je bijna doet zonder erbij na te denken. Ben jij een uitgesproken badderaar of ben je toch meer een doorgewinterde douche-fan. Het grote voordeel van in bad gaan, is natuurlijk dat het jouw ultieme ontspan moment is. Douchen daarentegen is makkelijk en altijd binnen handbereik. Wat doe jij het liefst? In dit blog willen we graag vertellen waarom in bad gaan goed voor je is. Mits je het verstandig doet…

Wat is het beste moment om in bad te gaan?

Ga je in bad om te ontspannen? Dan kun je het beste ‘s avonds in bad gaan voordat je gaat slapen (ongeveer rond 21.00 uur). Het warme ontspannende badwater maakt je heerlijk rozig en bereidt je voor op een goede nachtrust. Het perfecte anti-stressmiddel zodat je de volgende dag weer opgeladen uit je bed stapt. Zoek je een heerlijke rozengeur in bad? Bekijk hier deze heerlijke olie van Therme.

Een lauwwarm of koel bad daarentegen zorgt voor een verfrissend effect en brengt je bloedcirculatie op gang. Dit kun je het beste overdag doen, bijvoorbeeld aan het begin of einde van de middag.

Weldadig warm maar niet te heet

De ideale temperatuur voor een warm en ontspannend bad ligt rond de 36 en 38 graden Celsius. Warmer is niet aan te raden; een te hoge temperatuur kan de hartslag en bloedcirulatie belasten. Bovendien verliest de huid meer vocht bij hogere temperaturen. Bij het nemen van een warm bad adviseren wij een badduur van 15 tot 20 minuten.

5 redenen om vanavond nog in bad te gaan

Om welke redenen moet je iets vaker even momentje voor jezelf nemen en jezelf een heerlijk bad gunnen? Hierbij onze top-5:

 1. In bad gaan helpt om te ontspannen. TIP: gebruik hier onze Hamam badolie van Therme.
 2. In bad gaan helpt om te ontstressen
 3. In bad gaan bevordert een goede slaap
 4. In bad gaan vermindert spierspanningen
 5. In bad gaan versterkt het immuunsysteem

Van in bad gaan word je gelukkig

In bad gaan zorgt er niet alleen voor dat je schoon wordt – het maakt je ook blij! Wat is er fijner om na een hectische werkdag of bij stress  even een momentje te kunnen ontspannen in je eigen badkuip? In bad gaan kan veel betekenen. Van ontspannen tot beleven, de bloedsomloop zacht stimuleren of de stofwisseling op gang brengen. En het belangrijkste: Daarna voel je je als herboren.

Bekijk hier onze heerlijke badproducten.

Geplaatst op

Fit het nieuwe jaar in

Geen sportschool? Geen paniek!

Wat een bevrijding eigenlijk! Je mag voorlopig niet ploeteren op een plek waar je toch eigenlijk liever helemaal niet wilt zijn. Lekker bewegen is al zo oud als de weg naar Rome en niemand beweert dat je beweging alleen kunt krijgen in speciaal daarvoor ingerichte bedrijven. Toch?

Bewegen is een cruciaal onderdeel van je leven. De hele dag door beweeg je, als je loopt, als je stofzuigt, als je rent om de bus te halen. Voldoende beweging houdt je lichaam gezond, en door wat meer te bewegen in je dagelijks leven kun je zonder moeite fit blijven!

Lekker bewegen in je dagelijkse leven

Hieronder vind je onze 10 tips die je kunnen inspireren om van bewegen een standaard onderdeel van je dag te maken.

 1. Pak altijd de trap in plaats van de roltrap of de lift.
 2. Als je vindt dat je best wel iets vaker zou mogen stofzuigen, doe het dan.
 3. Wandel of fiets naar de supermarkt. Kun je niet alle boodschappen dragen? Ga dan een keertje extra boodschappen doen (opnieuw lopend of fietsend). Ins ons assortiment vind je heerlijke lippenbalsems die je lippen beschermen in de winter.
 4. Maak na het eten een lekkere wandeling met de hond, je partner of een vriend(in).
 5. Maak tijd om de zolder, garage, kelder of schuur op te ruimen.
 6. Koop een stappenteller en stel jezelf ten doel om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten.
 7. Speel met je kinderen, til ze op, ga ermee voetballen, speel tikkertje. Je blijft er ook nog eens jong bij.
 8. Pak thuis eens een klusje op, zoals het opknappen van de slaapkamer of het aanleggen van de tuin.
 9. Klussen bij een vriend(in) of familielid is niet alleen aardig, je krijgt ook meteen flink wat beweging.
 10. Vervang het boek of tijdschrift op de bank voor een audioboek of podcast. Met oordopjes in je oren kun je wandelen, fietsen, schoonmaken, noem maar op!

Beweging integreren in je dagelijks leven kost soms iets meer tijd, maar je bespaart er ook tijd mee doordat je, ook als Covid op een dag vertrokken is uit ons leven, geen sportschool meer hoeft te bezoeken! Bedenk dat je minimaal slechts 30 minuten per dag écht in beweging hoeft te zijn om gezond te blijven. Alles wat je extra doet maakt je fit, gezond en sterk. Heb je toch wat extra supplementen nodig? Wat ga jij doen om het nieuwe jaar fit te beginnen?

Geplaatst op

5 simpele tips voor een feestelijke make-up

Dit jaar zien Kerst en Oud & Nieuw er anders uit dan andere jaren. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet feestelijk uit kan zien. Het is toch het seizoen van mooi aankleden: je outfit hangt klaar en de accessoires zijn gekozen. Heb je al bedacht hoe je je make-up een feestelijke boost geeft? Feest make-up lijkt moeilijker dan het is. Wij delen 5 makkelijke manieren hoe je je dagelijkse make-up look een vliegensvlugge, feestelijke boost geeft. Lees snel verder!

Omlijst je ogen

Maak van je ogen echte blikvangers met een mooi aangezette lijn op het bovenste ooglid – dit zorgt optisch voor een open oogopslag. Een extra feestelijke touch voeg je toe in de vorm ‘vleugels’ vanaf de ooghoeken, die de illusie geven van een subtiele lift – ook wel ‘winged’ eyeliner genoemd. Je look wordt vrouwelijk en iets dramatischer. En dat mag met de feestdagen.

Vurige lippen

Creëer lippen om te kussen met een verleidelijke dieproze of rode kleur. Er is voor elke vrouw wel een goede kleur te vinden en het doet zoveel voor je gelaat – kleur op je lippen geeft je een instant vrouwelijke uitstraling. Voor de feestdagen mag je best kiezen voor een uitdagende kleur, maar hou je het toch liever subtieler? Kies dan voor een gloss. Net zo feestelijk!

Matching nagellak

Vroeger was het een ongeschreven ‘beauty rule’: nagels en lippen in dezelfde kleur. Dat is verleden tijd. Nu ben je helemaal vrij om te mixen-en-matchen. Toch zijn wij voor een feestelijke look fan van de matchy-matchy stijl. Het zorgt voor een grotere kleurimpact en het staat oh zo stijlvol. 

Subtiele glans

We kunnen er een heel blog aan wijden: luminizers. Maar we houden het voor nu even kort: luminizers voegt een instant chique ‘healthy glow’ toe aan je look en is perfect om je feestelijke look te voorzien van die perfecte finishing touch. Breng aan op de plekken in je gezicht die van nature veel licht vangen en verdeel het met je vingers. 

Kies wat bij je past

Bovenstaande tips kunnen allemaal tegelijk worden toegepast maar kijk vooral waar jij je prettig bij voelt. Voor een iets afgezwakte versie kies je het beste voor één van deze twee opties:

Optie 1: breng een intense kleur aan op je lippen en nagels en kies voor naturel ogen.

Optie 2: kies voor uitgesproken ogen met een nude kleur op je lippen en nagels.

Immers: niks hoeft, alles mag.

Wij wensen je fijne feestdagen!

Geplaatst op

Help, mijn kind heeft koorts!

Je kind heeft koorts. Wat nu? Geef je hem of haar paracetamol? En mag je eigenlijk naar buiten met koorts? Drogisterij Andrea geeft antwoord op vijf veelgestelde vragen.

Is het beter om bij koorts wel of juist geen koortsverlagende middelen zoals paracetamol te geven?

Over het algemeen is er geen bezwaar tegen het geven van paracetamol. Het kind zal zich er beter door voelen. Artsen houden er als ze het weten bij de beoordeling van de toestand van een kind wel rekening mee dat je paracetamol hebt gegeven.

Waar komt het advies vandaan om kinderen met koorts niet te dik te kleden?

Jonge kinderen, maar vooral ook baby’s kunnen hun temperatuur niet goed zelf regelen. Wanneer kinderen koorts hebben en te warm zijn gekleed kan hun lichaamstemperatuur flink oplopen. Kleed je kind daarom luchtig, dan blijft de temperatuur hopelijk binnen de perken.

Wanneer heeft mijn kind het risico op een koortsstuip?

Koortsstuipen ontstaan bij kinderen die op de een of andere wijze daar gevoelig voor zijn. De stuip kan bij aanhoudend hoge koorts optreden, maar ook zelfs al als er een stijging optreedt van bijvoorbeeld 37,8 ℃ naar 38,4 ℃. Koortsstuipen komen met name voor rond de anderhalf jaar. Onder zes maanden en boven zes jaar zie je ze niet meer.

Wanneer moet ik me bij koorts ongerust maken?

De toestand van je kind blijft altijd de belangrijkste graadmeter om in de gaten te
houden. Koorts is een uiting van een infectie. Hoe ziek je kind daarbij wordt, lees je af uit zijn of haar gedrag en verschijnselen zoals ze hierboven staan. De koorts op zichzelf is wel belangrijk om te volgen, maar is niet doorslaggevend bij de beoordeling van het ziek zijn.

Mag mijn kind naar buiten als het koorts heeft?

De koorts alleen is geen reden om binnen te blijven. Waarschijnlijk heeft je kind nu echter toch niet zoveel zin om naar buiten te gaan omdat het zich ziek voelt. Het is meer de algehele toestand bij het ziek zijn die bepaalt of je kind binnen zal blijven

Geplaatst op

Tips bij een herfstblues

De herfst. Een seizoen vol moois. Denk: de geur van het bos, mooi avondlicht én warme chocolademelk met slagroom uiteraard. Tegelijkertijd óók het seizoen van veel binnen zitten met de verwarming aan. Je lijf kan dan wel wat extra’s gebruiken. Wij geven je een paar tips zodat je optimaal de herfst doorkomt.

Dag zon, hallo vitamine D supplementen

Wie geen zon heeft, heeft altijd nog vitamine D. Deze vitamine helpt ons onze weerstand op peil te houden en zorgt ook voor sterke botten en tanden. Kleine moeite, groot plezier dus. Met het slikken van deze vitamine blijf je die gezonde blossen op je wangen ook in de herfst houden. Lekker toch?

Weerstand-bootcamp

In een leven zonder Corona reisden veel mensen elke dag met de trein, pakten vaak de bus, deelden de kantine op het werk met 823 anderen of hadden vaak meetings met het hele team. En toch worden die mensen zelden of nooit door anderen aangestoken met een of ander virus. Zo ook met Corona. Hoe kan het nou dat die mensen de dans steeds ontspringen? Nou, wij denken het antwoord te hebben. Zij sturen hun weerstand jaarlijks, ook toen nog nooit iemand van Corona had gehoord,  op een 4V-bootcamp.

 • Volop bewegen. Wandelen, fietsen en hardlopen liggen voor de hand. Zo ook een abonnement bij de sportschool. Maar je kunt ook denken aan danslessen nemen.
 • Vaak handen wassen. De meeste virussen worden via de handen verspreid. Regelmatig wassen dus, met zeep. Ook tussen je vingers en onder je nagels.
 • Voldoende slaap. Genoeg slapen is een goede work-out om je weerstand op peil te houden. Hoeveel genoeg is verschilt per persoon, maar meestal is een uur of 8 voldoende.
 • Variatie & gezonde voeding (lekker veel verschillende natuurlijke kleuren op je bord) is al een heel goed begin.

Hydratatietips

Buiten koud en nat. Binnen lekker warm. Daar kan je huid wel wat extra aandacht bij gebruiken. Zo kun je een droge lucht en uitdroging van je huid verminderen door veel planten in huis te zetten en regelmatig te ventileren. Het helpt ook om je warmer te kleden en de verwarming een tikkie lager te zetten. Voor je gezicht kies je een extra voedende dagcrème, en ook je handen worden blij van wat extra handcrème.

Geplaatst op

Het belang van handen wassen

Na een bezoek aan het toilet zitten er ongeveer 200 miljoen bacteriën op je handen. Ongelofelijk, dat zijn er nogal wat. Indien je dan je handen niet wast, maar daarna met je handen wel je mond, neus of ogen aanraakt, dan kunnen bacteriën via slijmvliezen het lichaam binnenkomen. Deze ziektekiemen kunnen een infectie veroorzaken, zoals onder andere verkoudheid en griep. Handen wassen is dan ook zeer belangrijk om infecties, als een verkoudheid of griep, te voorkomen.

Door het goed wassen van je handen kan deze kans op infectie aanzienlijk gereduceerd worden, gezien het feit dat hierdoor bacteriën van je hand verwijderd worden. Ook wordt de kans op kruisbesmetting kleiner en het vermindert de kans op ziekteverzuim. Hierdoor stijgt het hygiëne niveau. De gehele dag door kom je namelijk in contact met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers.

Wist je dit?

80% van de infecties ontstaan door een gebrek aan handen wassen. Een griepvirus verspreidt zich zeer snel, onder andere door niezen en hoesten. De handen van mensen zijn namelijk voor virussen en bacteriën de perfecte manier om te verspreiden. De bacteriën komen vervolgens in de lucht terecht en op andere oppervlakten. De handen raken constant objecten aan die andere mensen ook met hun handen hebben aangeraakt: de klink van de deur, kranen, toetsenborden en ga zo maar door. Regelmatig je handen wassen is de belangrijkste methode om de verspreiding van een griepvirus te voorkomen.

Interessante feitjes over handen wassen

 • Bacteriën hebben de mogelijkheid om 48 uur te overleven op een oppervlak.
 • 80% van de besmettingen tussen mensen ontstaat door de handen en 47% van de ziektes zijn gemakkelijk te voorkomen indien de handen goed gewassen worden.
 • De muis van de computer bevat gemiddeld 10.000 organismen per cm2. Een toetsenbord bevat eveneens gemiddeld 10.000 organismen per cm2.
 • Wanneer een hand besmet is met bacteriën, dan kan dit worden overgebracht naar 5 nieuwe objecten of 14 andere mensen.
 • Slechts 30% van de toiletbezoekers wast zijn of haar handen met zeep na het bezoek aan een toilet.
 • Een medewerker op een kantoor komt dagelijks met meer dan 10 miljoen bacteriën in aanraking.
 • 90% van de bezoekers van horecagelegenheden vinden een schoon toilet belangrijker dan een goede service.
 • Een heteluchtdroger zorgt voor een toename van bacteriën in plaats van een afname.

Hoe was ik dan mijn handen goed?

Hieronder onze tips:

 • Was je handen onder stromend water.
 • Gebruik hierbij vloeibare zeep uit een zeepdispenser.
 • Wrijf de zeep over je gehele hand. Ook tussen de vingers en onder nagels.
 • Spoel je handen goed af.
 • Droog de handen aan een katoenenhanddoek uit een handdoekautomaat of aan een papieren wegwerpdoekje.
Geplaatst op

21% korting op alles dat past in de draagtas!

4 Dagen lang 21% korting op alles wat in de draagtas past!* (*zie onderstaande actievoorwaarden).

Van 12 t/m 16 juli 2019 ontvang je 21% korting op bijna alle artikelen die in de kortingsdraagtas passen. De actie is alleen geldig in de winkel dus kom snel naar onze winkel in Beekbergen en vraag naar de kortingsdraagtas. Stop deze vol en ontvang 21% korting op bijna alles.

Actievoorwaarden 21% korting op alles wat in de draagtas past!
– Aanbieding is geldig van 12 t/m 16 juli of zolang de voorraad strekt.
– Aanbieding is alléén geldig in onze winkel in Beekbergen, Dorpstraat 39.
– De actie is niet geldig op andere aanbiedingen of acties, ‘altijd actie’ artikelen, geneesmiddelen, niet voorradige producten, cadeaubonnen, cadeaucards en babyvoeding.
– Producten van de merken Eyelove, Louis Widmer, Janzen en Solgar (voedingssupplement) zijn uitgesloten van de kortingsactie.
– Vraag in de winkel naar de actievoorwaarden.

Geplaatst op

Waarom Douchegel? Wat vinden we?

Vroeger gebruikte je een stukje zeep in bad en onder de douche. Sinds een jaar of vijfendertig gebruiken we vloeibare zeep; douchegel. Waarom?

Een heel goede vraag, misschien omdat een stuk zeep er steeds minder mooi uit gaat zien als je het gebruikt, of vinden we het handiger in het gebruik.

Douchegel kan gebruikt worden voor het wassen van het hele lichaam, als je heel lastig haar hebt (te droog, te lang, te kwetsbaar) kan een shampoo een betere optie zijn.

Al met al vinden het douchen of in bad met een lekkere douchegel heerlijk, vooral de geur en hoe lekker zacht het kan zijn. Dus verwen jezelf lekker met een van onze heerlijke douchegels!

Meer dan 90% van onze online producten komen rechtstreeks uit Duitsland, dus we hebben onze producten tegen Duitse prijzen! Veel shop plezier!

Groetjes, Andrea
Team Drogisterij-Andrea.nl

Geplaatst op

Littekens, Huidstriemen & Pigmentvlekken wat kan je er aan doen?

Als je littekens, huidstriemen en of pigmentvlekken kan je deze wat verminderen met Bio-Oil, maar je kan ze nooit verwijderen hier mee.

Littekens maken integraal deel uit van het genezingsproces en resulteren uit een overproductie van collageen rond een wond. Naarmate littekens ouder worden veranderen ze verschillende keren, maar hebben een blijvend karakter.

Bio-Oil dient tweemaal daags in een draaiende beweging aangebracht te worden op en rondom het litteken gedurende een minimumperiode van 3 maanden. Op nieuwe littekens mag Bio-Oil pas gebruikt worden indien de wond volledig is genezen en mag niet gebruikt worden op een beschadigde huid. Resultaten verschillen per persoon.

Wanneer het lichaam harder groeit dan de huid, kan het scheuren en vormt het bij genezing een litteken. Deze littekens zijn zichtbaar op het huidoppervlak en worden huidstriemen genoemd. De kans op het ontwikkelen van huidstriemen hangt af van verschillende factoren zoals huidtype, leeftijd, dieet en huidhydratatie. Het meest vatbaar voor huidstriemen zijn zwangere vrouwen, bodybuilders, jongeren met een groeispurt en mensen die een snelle gewichtstoename hebben ervaren.

Huidstriemen hebben een blijvend karakter. Hoewel Bio-Oil is geformuleerd om de zichtbaarheid van de huidstriemen te verminderen, kan het de huidstriemen nooit geheel verwijderen.

Bio-Oil dient tweemaal daags in een draaiende beweging aangebracht te worden op en rondom de huidstriemen gedurende een minimumperiode van 3 maanden. Gedurende de zwangerschap dient het vanaf het begin van het tweede trimester aangebracht te worden op de huid daar waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen zoals op de buik, borsten, onderkant van de rug, heupen, billen en dijen. Resultaten verschillen per persoon.

Pigmentvlekken ontstaan bij een inconsistente productie van melanine in het lichaam. Dit kan worden veroorzaakt door externe oorzaken zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of het gebruik van huid blekende middelen van slechte kwaliteit; of door interne oorzaken zoals hormonale schommelingen gerelateerd aan zwangerschap, menopauze of het gebruik van orale anticonceptiva. Bio-Oil helpt de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen.

Bio-Oil dient tweemaal daags aangebracht te worden op de aangetaste huid voor een minimumperiode van 3 maanden. Bio-Oil bevat geen zonbeschermingsfactor. Bij gebruik van een zonnecrème, pas aanbrengen wanneer Bio-Oil volledig door de huid is geabsorbeerd. Resultaten verschillen per persoon.

Mocht je nog meer advies nodig hebben hier omtrent, vraag het aan Andrea!

Groetjes Andrea Barendregt

Team Drogisterij-Andrea.nl

Bio-Oil voor Littekens, Huidstriemen en Pigmentvlekken.
Geplaatst op

Scheer je weg!

Gillette Body hoe werkt het? En wat vinden we? De Body-mesjes zijn speciaal ontworpen voor het scheren van het mannen lichaam. Drie PowerGlide-mesjes en Lubrastrips zorgen voor een veilige en zachte scheerbeurt op elk punt van het lichaam. De afgeronde bladkop past zich aan aan moeilijke delen van het lichaam. 

Hoewel het lichaam behoorlijk oppervlakten heeft die gedekt moeten worden, zijn er lang niet zoveel plooien en rondingen om rekening mee te houden als op het gezicht. Dit zie je terug in de vorm van het mes. Net als bij de Venus scheermesjes, heeft de Gillette Body een grote kop met flinke lubricatiestrips.

Ook de positie van de individuele mesjes is anders dan bij de reguliere scheersystemen. Dit om zowel lange, als korte haren goed mee te pakken. Zowel dunne haren als kroeshaartjes.

Met de Gillette Body hebben we eindelijk een scheermes voor de rest van het lichaam. Een scheermes voor mannen. Een scheermes dat plezieriger en sneller werkt. Ook een scheermes voor de sportman, denk aan de wielrenners die hun benen scheren als traditie of gewoonte, in ieder geval populair in het amateurpeloton!

Meer dan 90% van onze online producten komen rechtstreeks uit Duitsland, dus we hebben onze producten tegen Duitse prijzen! Veel shop plezier!

Groetjes, Andrea
Team Drogisterij-Andrea.nl
 
Gillette Body gemaakt voor het mannenlichaam!