Geplaatst op

5 simpele tips voor een feestelijke make-up

Dit jaar zien Kerst en Oud & Nieuw er anders uit dan andere jaren. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet feestelijk uit kan zien. Het is toch het seizoen van mooi aankleden: je outfit hangt klaar en de accessoires zijn gekozen. Heb je al bedacht hoe je je make-up een feestelijke boost geeft? Feest make-up lijkt moeilijker dan het is. Wij delen 5 makkelijke manieren hoe je je dagelijkse make-up look een vliegensvlugge, feestelijke boost geeft. Lees snel verder!

Omlijst je ogen

Maak van je ogen echte blikvangers met een mooi aangezette lijn op het bovenste ooglid – dit zorgt optisch voor een open oogopslag. Een extra feestelijke touch voeg je toe in de vorm ‘vleugels’ vanaf de ooghoeken, die de illusie geven van een subtiele lift – ook wel ‘winged’ eyeliner genoemd. Je look wordt vrouwelijk en iets dramatischer. En dat mag met de feestdagen.

Vurige lippen

Creëer lippen om te kussen met een verleidelijke dieproze of rode kleur. Er is voor elke vrouw wel een goede kleur te vinden en het doet zoveel voor je gelaat – kleur op je lippen geeft je een instant vrouwelijke uitstraling. Voor de feestdagen mag je best kiezen voor een uitdagende kleur, maar hou je het toch liever subtieler? Kies dan voor een gloss. Net zo feestelijk!

Matching nagellak

Vroeger was het een ongeschreven ‘beauty rule’: nagels en lippen in dezelfde kleur. Dat is verleden tijd. Nu ben je helemaal vrij om te mixen-en-matchen. Toch zijn wij voor een feestelijke look fan van de matchy-matchy stijl. Het zorgt voor een grotere kleurimpact en het staat oh zo stijlvol. 

Subtiele glans

We kunnen er een heel blog aan wijden: luminizers. Maar we houden het voor nu even kort: luminizers voegt een instant chique ‘healthy glow’ toe aan je look en is perfect om je feestelijke look te voorzien van die perfecte finishing touch. Breng aan op de plekken in je gezicht die van nature veel licht vangen en verdeel het met je vingers. 

Kies wat bij je past

Bovenstaande tips kunnen allemaal tegelijk worden toegepast maar kijk vooral waar jij je prettig bij voelt. Voor een iets afgezwakte versie kies je het beste voor één van deze twee opties:

Optie 1: breng een intense kleur aan op je lippen en nagels en kies voor naturel ogen.

Optie 2: kies voor uitgesproken ogen met een nude kleur op je lippen en nagels.

Immers: niks hoeft, alles mag.

Wij wensen je fijne feestdagen!